Programma Doctor Jazz Dag 105 op 8 april 2017

Locatie: Hof van Wageningen Adres: Lawickse Allee 9, 6701 AN Wageningen

9.00 uur – 15.00 uur: Jazzmarkt
Voor de verzamelaars is er van ’s morgens 9.00 uur tot 15.00 uur een jazzmarkt met 78t platen, boeken, cd’s, lp’s etc. Een ontmoetingsplaats voor de ware liefhebber.

12.30 – 13.30 uur: Charlestown Jazzband
De Charlestown Jazzband, een band met veel variatie in hun repertoire. Niet alleen New Orleans muziek maar een mengeling van verschillende stijlen, traditionele jazz, swing, spirituals en jaren vijftig muziek. Alles is bij deze band te horen. Daarom houdt deze band al veertig jaar stand in de Nederlandse jazzwereld en daarbuiten. 
Bezetting: Henk van Amerongen (cornet), Jan Dokter (clarinet), Pieter Duker (trombone), Jan de Bont (banjo), Piet Beyé (piano), Rob Egging (contrabas), Eric Beijnvoort (drums).

 

13.45 – 14.45 uur: LaRocca Legacy
Dit jaar is het precies 100 jaar geleden dat The Original Dixieland Jass Band de eerste jazzplaat heeft opgenomen. Door ODJB kenner Victor Bronsgeest is een speciale band samengesteld om dit feit te herdenken. In 1992 heeft Victor het 75 jarig jubileum met een soortgelijke formatie zeer authentiek herdacht, dus de liefhebbers weten wat hun te wachten staat.
Bezetting: Ad Houtepen (cornet), Victor Bronsgeest (trombone),  Ronald Jansen Heijtmajer (klarinet, altsax), Nanne van der Werff (piano), Rene Winter (drums).

15.00 – 16.00 uur: Blue River Jazz Band met Trio Sweet Silver
Bandleider/cornettist Robert Duis nam in 2012 afscheid van de Limehouse Jazzband, waarin hij ruim 22 jaar  had gespeeld. Het was geen afscheid van de jazz uit de periode 1920-1930, want al snel daarna werd de Blue River Jazz Band geboren, een formatie geënt op de Hot Five en de Hot Seven van Louis Armstrong. Kort daarop ontstond het idee de krachten te bundelen met het dames-zang trio “Sweet Silver”, in de stijl van groepen als “The Andrews Sisters” en “The Boswell Sisters”.
Bezetting Blue River Jazz Band: Robert Duis (cornet),  Ruud Petri (trombone), Ton Damm  (rieten), Wil van Schaik (banjo), Louis Houët (piano, trompet, viool), Rob Bakker (gitaar, piano), Nico Adriaens (tuba).
Bezetting Trio Sweet Silver: Sabine Harmsen, Marjolein Abbink en Sabine van Oostveen (leider, arr.).

16.15 – 17.15 uur: Jay Jay’s Border Jazzmen
In de zomer van 1999 was trombonist “Jay Jay” (Jan) Janssen uit Dinxperlo na een rijke muzikale carrière toe aan een nieuwe uitdaging. Hij wist een aantal bekende Achterhoekse jazz-routiniers aan zich te binden en een nieuwe band was geboren: de Jay Jay’s Border Jazzmen. Het orkest, dat weliswaar in hoofdzaak dixieland vertolkt, maar ook zoekt naar de “Borders” van de jazz. Met o.a. country, latin-jazz en close-harmony heeft de band vanaf het begin een breder publiek dan alleen doorgewinterde dixieland-liefhebbers voor zich weten te winnen. Hoewel de bezetting in de afgelopen jaren ingrijpend is veranderd, klinkt de sound van het orkest nog even fris als in 1999. Niet vreemd is het, dat de “Border-jazz” van JJBJ ook bij onze Oosterburen gretig aftrek vindt. Tot de absolute hoogtepunten van het orkest behoren natuurlijk de trips naar Aruba en Madeira.
Bezetting: Petro Wijnen (trompet), Sietze de Leeuw (trombone, dwarsfluit), Peter van den Bremen (sax, klarinet), Rob Koch (banjo, gitaar), Tom Brunsveld (bas), Willem van de Toorn (drums).