Programma Doctor Jazz Dag 108 op 20 oktober 2018.

Locatie: WICC , Adres: Lawickse Allee 9, 6701 AN Wageningen

Entree:  €15,- abonnees / €20,- niet abonnees

10.00 uur – 15.00 uur: Jazzmarkt 
Voor de verzamelaars is er van 10.00 uur tot 15.00 uur een jazzmarkt met 78t platen, boeken, cd’s, lp’s etc. Een ontmoetingsplaats voor de ware liefhebber.

13.00 – 14.00 uur: Metropolitan Roof Orchestra
Dit orkest bestaat precies 50 jaar en komt dit bij ons vieren. Begonnen in 1968 als Roaring Seven Jazz Band en in 1989 omgedoopt in Metropolitan Roof Orchestra. Van het MRO kunt u o.a. pittige dansmuziek, sfeervolle ballads, novelties en bekende jazznummers verwachten. Dit alles in een bonte afwisseling van soli en arrangementen. Zangeres Zenja Damm, met haar voor de jaren ’20 zo karakteristieke stem neemt het leeuwendeel van de vocals voor haar rekening. Ook slagwerker Anton Schwirtz zorgt voor stijlvolle vocale bijdragen.
Bezetting: Jan van der Woord (altsax, klarinet), Ton Damm (altsax, klarinet), Marcello Rigutto (tenorsax, klarinet), Koos van der Hout (trompet), Wim van der Pouw (trompet),  Piet Glas (trombone), Jan Gombert (banjo) ,Jan van der Woord (piano), Gé Soetekouw (tuba), Anton Schwirtz (drums,zang), Zenja Damm (zang).

14.15 – 15.15 uur: Doctor Bernard and the Swing Cats
In de jaren 80 en 90 speelde Bernard Berkhout voornamelijk met zijn Swing Mates op alle Nederlandse jazzfestivals en in de schouwburgen. Rond 2006 kwam daar verandering in. Om een andere passie voorrang te geven, richtte hij zich voornamelijk op het optreden met zijn Swing Orchestra; een 16-mans sterke Big Band die in heel Europa optrad. Sinds 2016 heeft hij weer een klein combo; The Swing Cats, waarin hij zowel klarinet speelt als zingt.
Bezetting: Bernard Berkhout (klarinet/zang), Jacco Griekspoor (vibrafoon), Pieter van Santen (piano), Hans Voogt (gitaar), Vincent Kuiper (bas) en Dolf Helge (drums).

15.30 – 16.30 uur: Jurbena Jazz Band
Medio 2001 is een aantal muzikanten met jarenlange ervaring in de oude stijl jazz een nieuw orkest begonnen, dat zich richt op de Frisco-stijl, die gekenmerkt wordt door de tweestemmige leadcornet. Met name Lu Waters, Turk Murphy en de South Frisco Jazzband zijn voorbeelden voor Jurbena. De band bestaat uit acht personen, ook bij ons zijn de twee cornetten bepalend voor de sound, die de kenner herkent van King Oliver’s Creole Jazzband uit 1923 en Lu Watter’s Yerba Buena Jazzband uit de jaren 40.
Bezetting: Franco van Ierland (cornet). Edward Nuiten (cornet), Jeroen Loose (clarinet), Peter Sommer (trombone), Ed Wijffels (piano), Henk Hoeksma (banjo), Eduard Kaan (sousaphoon), John van Ierland (washboard).