Programma Doctor Jazz Dag 109 op 6 april 2019.

Locatie: WICC , Adres: Lawickse Allee 9, 6701 AN Wageningen

Entree:  €15,- abonnees / €20,- niet abonnees

10.00 uur – 15.00 uur: Jazzmarkt 
Voor de verzamelaars is er van 10.00 uur tot 15.00 uur een jazzmarkt met 78t platen, boeken, cd’s, lp’s etc. Een ontmoetingsplaats voor de ware liefhebber.

12.30 – 13.00 uur: Ringo Maurer
Ringo Maurer (1998) begon op zijn zevende met pianospelen. Als klassiek geschoold musicus vertoont Ringo een voorkeur voor componisten zoals J.S. Bach en Felix Mendelssohn. Sedert zijn twaalfde heeft hij zich echter geprofileerd in de ragtime en novelty piano. Tijdens zijn optredens schroomt hij niet zijn repertoire op onderhoudende wijze toe te lichten met anekdoten, dit in zijn eigen idioom. In november 2015 verscheen ook een door hem en Renske de Greef samengestelde bloemlezing van Drs. P, getiteld ‘Troika hier, troika daar, het allermooiste bij elkaar’. In DJM 243 leest u op pagina 34-37 een interview met Ringo.

 

13.15 – 14.15 uur: Jay Jay’s Border Jazzmen
Jay Jay’s Border Jazzmen bestaat in 2019 20 jaar. De organisatie van de Doctor Jazz Dag geniet altijd van deze band. Bovendien hebben zij ons twee jaar geleden uit de penarie geholpen toen een andere band door trieste omstandigheden op het laatste moment moest afhaken. Daarom mogen zij hun jubileum bij ons komen vieren. Het orkest speelt weliswaar in hoofdzaak dixieland, maar zoekt ook naar de “Borders” van de jazz. Met o.a. country, latin-jazz en close-harmony heeft de band vanaf het begin een breder publiek voor zich weten te winnen.  
Bezetting: Petro Wijnen (trompet), Jac Meijs (trombone), Peter van den Bremen (sax, klarinet), Rob Koch (banjo, gitaar), Etienne Beyé (bas), Fred Mooy (drums).

14.30 – 15.30 uur: De Kid’s Kids: Kidoryofandersmaarnie
De New Orleans- adepten hebben wonderlijk genoeg nooit aandacht besteed aan Kid Ory, de beroemdste trombonist uit de Crescent City. De Kid’s Kids gaan dit gemis goedmaken. Een première voor en op de Doctor Jazz Dag, het debuut van een orkest met een grootse toekomst.
Bezetting: Coos Zwagerman (trompet), Dolf Robertus (klarinet), Philippe De Smet (trombone), Wouter Nouwens (gitaar),Joep Peeters (piano), Karel Algoed (bas), Ger Booiman (drums).

 

 

 

 

15.45 – 16.45 uur: The Spaaij Gypsy Band
Na het zeer succesvolle optreden bij ons van Tessa Spaaij met haar band C’est Si Bon in 2016 komt Tessa deze keer terug met een nieuwe band, genaamd The Spaaij Gypsy Band. Dit is een kersverse samenwerking tussen opvallende Gypsy Jazz muzikanten die elkaar hebben gevonden binnen deze opzwepende muziekstijl.  Ze spelen de muziekstijl van de Hotclub de France van Django Reinhardt en Stephan Grapelli. Gypsy Jazz valt binnen het Jazz en Swing genre, maar ook is het de traditionele zigeunermuziek van de Sinti’s uit Frankrijk, Nederland, Duitsland en België. Hierdoor zitten er veel verschillende invloeden in. De Sinti’s hebben tijdens hun reizen overal hun inspiratie vandaan gehaald en dit is in de muziek gestopt. Oost-Europese Balkan, Hongaarse Czardas, Franse Musette, Spaanse Flamenco, er is van alles in terug te horen. De bezetting van deze band is: Tessa Spaaij-gitaar, Lex Reerink-gitaar, Kees de Ruiter-viool en Martijn van den Brink-contrabas.