013 JazzmarktDoctor Jazz Dag 103, op 16 april 2016, werd bezocht door ongeveer 275 jazzliefhebbers. Helaas een wat lagere opkomst dan de vorige keer, maar de thuisblijvers hadden ongelijk. Het programma was zeer afwisselend, waardoor er voor iedereen wel iets bij zat. De kopers en verkopers stonden weer vroeg voor de deur te wachten, om daarna zo snel mogelijk naar de bovenzaal te gaan. Hierna begon de gebruikelijke uitdaging voor de kopers, om die plaat, cd of dat boek te vinden, waar men al lang naar op zoek was, of om gewoon met alle bekenden herinneringen op te halen. Om 12.30 uur begon het live muziek programma. Hieronder vast wat foto’s en een beschrijving van de band. Een uitgebreider verslag zal later volgen en is in ieder geval te lezen in Doctor Jazz Magazine 233 (juni 2016)

Original Victoria Band

Original Victoria Band
The Original Victoria Band (OVB) is in 1924 opgericht en is naar beste weten het oudste nog actief spelende oude stijl jazzorkest ter wereld. De OVB is opgericht in Breda en speelt de zogenaamde “Hot Dance Jazz”, een stijl die dateert uit de periode 1924 – 1932. De OVB speelt arrangementen van Paul Whiteman, Fletcher Henderson en anderen. Bezetting: Frenk van Run (alt- en sopraansax), Jan Scheepers (altsax en klarinet), Jan Beijers (tenorsax en klarinet), Mandy Theunisse (baritonsax), Martin Wolfs (cornet), Berry Rijnen (cornet), Dré van Rijthoven (trombone), John Koreman (trombone), Marcel Felet (sousafoon), Joep Mulder (banjo/gitaar/muzikale leiding), Gerianne Wigboldus (viool), Ed Landman (drums), Rob Snepvangers (zang, presentatie).

Vintage Five

Vintage Five
Vintage Five speelde classic jazz en blues in een iets moderner jasje.
De sfeer van de roemruchte jaren 30, 40 en 50 zoals gespeeld door legendes als o.a. Louis Armstrong en Duke Ellington.
Door de band gespeeld in hun eigen stijl met een sterke individuele inbreng van de afzonderlijke bandleden. Vintage Five houdt de classic jazz en blues levend!
Bezetting: Bas de Jager (trompet, zang), Hemmo Kieft (tenorsax), Dolf Robertus (piano), Einko Topper (stringbas), René van Astenrode (drums).

Nils Conrad and his Amazing Jazzband

Nils Conrad and his Amazing Jazzband
In januari van dit jaar was het 8 jaar geleden dat drummer Huub Janssen overleed. Na 25 jaar in de Dutch Swing College Band gespeeld te hebben, richtte hij zijn Amazing Jazzband op. Nils Conrad heeft als kleine jongen les gehad van Huub en kwam regelmatig naar optredens van de Amazing Jazzband. De voormalige bandleden van de Amazing Jazzband zijn door Nils weer zeer enthousiast geworden en hebben na 5 jaar besloten om de draad weer op te pakken, onder de naam:  Nils Conrad and his Amazing Jazzband. Bezetting: Koos van der Hout (trompet/zang), Marco Kuipers (tenor/sopraan sax en klarinet), Bas van Gestel (trombone/zang), Jos van Bueren (stringbas), Anne van der Wal (banjo), Nils Conrad (drums/zang)

Julian Phillips & Double-H Boogieblues

Julian Phillips & Double-H Boogieblues
Julian Phillips (piano, zang, accordeon) speelt een mix van boogie woogie, pianoblues en New Orleans Rhythm & Blues. Heeft inmiddels gespeeld op alle boogie-festivals in Europa en ook in Cincinnati (Ohio, USA)
Double-H Boogieblues bestaat uit Henk Huisman (piano, bluesharp, zang) en Frans van de Sluis (slagwerk, washboard). Zij spelen ook een mix van boogie, Jump & Jive, blues en Rhythm & Blues. Ook hebben zij eerder buitenlandse pianisten begeleid op Nederlandse festivals en concerten, zoals Rob Rio (USA) en Mr. Leon Blue (USA).

023 Ben Kragting bedankt TonnyHierna werd DJD 103 afgesloten met een bloemetje, uitgereikt door Ben Kragting, aan onze gastvrouw Tonny van Deijl. Tot slot stelde Tonny haar opvolgster voor, Andrea Broesder, welke een volgende maal de taak van Tonny zal overnemen.