08-jazzmarktDoctor Jazz Dag 104, op 15 oktober 2016, werd bezocht door ongeveer 270 jazzliefhebbers. Uiteraard stonden de kopers en verkopers weer vroeg voor de deur te wachten om daarna zo snel mogelijk naar de bovenzaal te gaan.
Hierna begon de gebruikelijke uitdaging voor de kopers, om die plaat, cd of dat boek te vinden, waar men al lang naar op zoek was, of om gewoon met alle bekenden herinneringen op te halen. Om 12.30 uur begon in de benedenzaal het live muziekprogramma. Hieronder vast wat foto’s en een beschrijving van de bands. Een uitgebreid verslag zal te lezen zijn in Doctor Jazz Magazine 234 (december 2016)

 

River AA Big Band
69-river-aa-big-band
In het jaar 2000 is het allemaal begonnen. Sjef van Liempd, al jarenlang actief als beroepsmuzikant, liet in dat jaar één van zijn dromen uitkomen en richtte zijn eigen big band op, The River AA Big Band.
Inmiddels is deze band uitgegroeid tot een no-nonsense big band met een complete bezetting en met een breed repertoire. Het repertoire kenmerkt zich door een diversiteit aan muziekstijlen: van swingende Jazz standards tot moderne popnummers en van romantische ballads tot swingende Zuid Amerikaanse Latin.
Bezetting: Sjef van Liempd (muzikaal leider), Claudia van Liempd (zang, alt sax), Ingrid van der Muuren (tenor sax), Theo van der Staak (tenor sax), Ben Saris (tenor sax), Bob Saris (bariton sax), Joep Bastiaans (bas trombone), Toon van Rossum (trombone), Joep van Hoof (trombone), Guido IJpelaar (trombone), Peter Boshuizen (trompet, bugel), Harrie Horsten (trompet, bugel), Roland Jansen (trompet, bugel), Nico Lewis (trompet, bugel), Wim Heijman (zang), Mark Schreurs (bas), Wim Onstein (drums), Vincent Schrover (gitaar), Eric-Jan van der Poll (keyboard, piano)

C’est Si Bon
114-cest-si-bon

C’est Si Bon brengt swingende authentieke Gypsy Jazz. Intieme akoestische muziek met temperament in de stijl van de legendarische zigeunergitarist Django Reinhardt. C’est si Bon vernieuwt het genre door Bossa Nova, Musette, Jazz en Fado te combineren met traditionele Roemeense en Hongaarse zigeunernummers.
Gitarist Lex Reerink verzorgt flitsende solo’s met een zigeuner snik. Gitarist Tessa Spaaij is een van de weinige vrouwen die deze met testosteron doordrenkte stijl beheerst. Nathan Hol versterkt het ensemble op viool met zijn virtuoze interpretaties van traditionele zigeunercomposities. Contrabassist Hans de Vos manifesteert zich als stuwende kracht achter dit swingende Ensemble.

Andors Jazz Band168-andors-jazz-band
Vanaf de oprichting in 1978 richt Andors Jazz Band zich op hot dance en jazzmuziek uit de jaren twintig en de vroege jaren dertig van de twintigste eeuw.
Bezetting: Kurt Weiss (trompet), Ad Houtepen (trompet/zang), Victor Bronsgeest (trombone), Hans Bosch (klarinet en tenorsax), Floortje Smehuijzen (altsax), Hans Koppes (tuba), Johan Lammers (banjo), Joos Hassing (drums).

Royal Dutch Jazz Band214-royal-dutch-jazzband
De Royal Dutch JazzBand, ontstaan in 2000, is een professioneel jazzorkest, dat zich primair richt op het bespelen van jazzclubs en -festivals. Via een groot aantal optredens bouwde de “Royal Dutch” in no time een ijzersterke reputatie op, niet alleen in eigen land maar vooral ook daarbuiten. Leider Hans Hooijmans selecteerde z’n bandleden zeer bewust op muzikale kwaliteiten, op creativiteit en inventiviteit. En boven alles… op swing!
Bezetting: Peter van de Geijn (cornet, vocals), Hans Hooijmans (clarinet en sopraansaxofoon), Henk van Muijen (trombone, vocals), Anne van der Wal (banjo, gitaar), Peter Krijnen (basgitaar), Cor van Hoften (drums).

18-mensen-jullie-ook-bedanktAls afsluiting werd iedereen bedankt en kreeg onze gastvrouw Tonny een bloemetje uitgereikt door onze voorzitter Ben Kragting.

Tot ziens op de volgende Doctor Jazz Dag (105) op 8 april 2017

Alle foto’s van Doctor Jazz Dag 104, gemaakt door Foppe Kooistra, zijn hier te vinden.